Mountainbike trainer
Heb je grote ambities voor het komende mountainbikeseizoen? Leuk! Of je je nu als doel hebt gesteld om dit jaar voor het eerst een mountainbikemarathon te gaan rijden of wanneer je je prestaties van voorgaande jaren wilt verbeteren, dan zul je aan de bak moeten!
Maar hoe doe je dat? Waar begin je? En hoe deel je je trainingen in? Voor het rijden van een goede wedstrijd of bevredigende marathon moet alles kloppen. Ik rij zelf een aantal jaar marathons en 24-uurs wedstrijden en weet als geen ander dat het succesvol rijden van zo’n tocht grotendeels tussen je oren gebeurt. Niks zo vervelend als fietsen met een mountainbike die net niet lekker loopt, met verlichting die net niet lekker zit of zonder voldoende eten of drinken.
Onze werkwijze
Wil je gebruik maken van mijn expertise en kijken hoe je alleen of met je team dit seizoen beter kunt presteren? Leuk! Onze werkwijze is als volgt:
- Kennismaking. Hoe kun je beter kennis maken dan tijdens een gezamenlijk ritje in het bos. Tijdens en na afloop van deze rit bespreken we wat jouw/jullie wensen zijn en wat ik daarin kan betekenen;
- Materiaal check. We kijken samen naar het materiaal waar je op rijdt. Met welke aanpassingen kun je je bestaande fiets eventueel verbeteren? Nieuwe onderdelen of gewoon eens een stukje vakkundig mountainbike onderhoud?
- Trainingsschema’s. Samen met jou maken we een mountainbike trainingsschema om samen naar je doel toe te werken. Belangrijk hierbij is dat het schema haalbaar is om na te leven. We kijken hierbij dus in de eerste plaats naar de tijd die je hebt en hoe je deze het effectiefst kunt benutten.
- Personal training. Alhoewel je een groot deel van je trainingen natuurlijk zelf kunt afwerken is het ook prettig om af en toe met je trainer op pad te gaan. Samen kun je dan aan je techniek werken maar kan ook gekeken worden of de training voor jou naar wens gaat. Zijn de trainingen te combineren met gezin en werk? Kun je de trainingen makkelijk aan of zijn ze te zwaar? Je trainer fungeert daarbij als een klankbord.
- Voeding. Wat je precies moet eten tijdens een race is persoonlijk. Er is maar eigenlijk maar één manier om daar achter te komen: door lange ritten te fietsen. Wij kijken samen met jou welke voeding goed valt en hoeveel je onderweg nodig hebt. Daarnaast is het goed om te kijken hoe je je voeding het best bij je kan dragen. In een frametasje, bidon of Camelbak.
- Race Day. In de laatste dagen voor de race ga ik je helpen om alles in kannen en kruiken te krijgen. Wat heb je nog nodig? Hoe instrueer je je begeleiders om nergens op mis te grijpen.
Ik werk op basis van de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan tijdens mijn races. Ik ben geen gediplomeerd coach, fysiotherapeut of bewegingswetenschapper. Om een bikefitting voor je fiets uit te laten voeren of om een inspanningstest te laten doen, kan ik je verwijzen naar partners in mijn netwerk.